TACTICS (Tools to Adress Childhood Trauma, Injury and Children`s Safety)

Autor(i)

  • Ivana Brkić-Biloš Hrvatski zavod za javno zdravstvo
  • Joanne Vincenten European Child Safety Alliance
  • Morag MacKay European Child Safety Alliance

Ključne riječi:

TACTISC, trauma, djeca

Sažetak

TACTICS je međunarodni projekt koji vodi Europsko udruženje za sigurnost djece -European Child Safety Alliance - ECSA. Projekt je pozitivno ocijenjen na natječaju za projekte u okviru Drugog programa zajednice na području zdravstva 2010. godine, te je sufinanciran od Europske komisije s udjelom od 60%. Predviđeno trajanje projekta je u periodu od travnja 2011. godine do ožujka 2014. godine. U projektu sudjeluje više od trideset europskih država uključujući Hrvatsku. Hrvatski zavod za javno zdravstvo je koordinator projekta u Hrvatskoj. U projektu sudjeluju brojni kolaborativni partneri uključujući Svjetsku zdravstvenu organizaciju, UNICEF, UEPHA-u, EUPHA-u i druge. U znanstvenom odboru projekta sudjeluju stručnjaci iz sljedećih institucija: Nordic School of Public Health, Maastricht University i Swansea University.

Glavni cilj projekta je unaprijediti prevenciju ozljeda u djece u Europi razvijanjem metoda za izradu i implementaciju učinkovitih mjera intervencije na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini .

TACTICS se nastavlja na prethodno uspješeno proveden projekt/program Europskog udruženja za sigurnost djece: „Child Safety Action Plan“ (CSAP, CSAP II) (2004. do 2010.) čiji je osnovni cilj bio razvijanje pokazatelja za ocjenu ozljeda kao jednog od vodećih javnozdravstvenih problema u djece, razvijanje pokazatelja za ocjenu „stanja prevencije“ u pojedinoj državi te poticanje razvoja i implementacije nacionalnih akcijskih planova za prevenciju ozljeda kod djece.

Downloads

Objavljeno

2012-09-12

Broj časopisa

Rubrika

Stručni radovi