Riječ ravnatelja

Autor(i)

  • Zoran Š krgatić Zavod za javno zdravstvo Zadar

Sažetak

Zahvaljujemo se na ponovno ukazanoj prilici da dio svoga rada prikažemo u novom broju Hrvatskog časopisa za javno zdravstvo. Zavod za javno zdravstvo Zadar je u 2014. godini proslavio dvostruku obljetnicu: 70 godina javnozdravstvenog djelovanja i 30 godina samostalnog djelovanja. U ovom mjesecu najavljujemo izlazak monografije „70 godina javnozdravstvene djelatnosti na području Zadra“ autora i urednika Mladena Masara, koja u zaokruženoj cjelini i na jednom mjestu, zorno prikazuje sve etape i specifičnosti razvoja javnozdravstvene djelatnosti usmjerene na zaštitu stanovnika šireg područja koje gravitira gradu Zadru, a koje sada odgovara području Zadarske županije i to od 1944. godine do današnjih dana.

Zavod je danas suvremena zdravstvena ustanova koja je za zapažene uspjehe i postignute rezultate na području javnog zdravstva dobila dva priznanja: Nagradu grada Zadra za 2014. godinu te Godišnju nagradu Zadarske županije za 2014. godinu, s kojima smo izuzetno ponosni.

U ovom broju smo, kroz priložene radove, nastojali prikazati razna područja javnozdravstvene djelatnosti Zavoda ne orijentiravši se tako samo na jednu posebnu temu. Svaka je od službi sudjelovala sa zanimljivim prilozima koji ocrtavaju dio njihovog rada i napora kao bi unaprijedili i očuvali zdravlje stanovnika Zadarske županije. Zapažena uloga Zavoda često je uloga izvršitelja, ali i poticatelja i koordinatora drugih čimbenika u širokoj slici javnozdravstvenih aktivnosti.

                                                     Zoran Š krgatić, dr. med. spec. psih.

Downloads

Objavljeno

2016-11-17

Broj časopisa

Rubrika

Stručni radovi