2. Simpozij "Bjesnoća u Republici Hrvatskoj" s međunarodnim sudjelovanjem - Preporuke i zaključci

Hrvatski časopis za javno zdravstvo HČJZ

Sažetak


Dana 15. prosinca 2006. godine, održao se Drugi simpozij o bjesnoći u Republici Hrvatskoj s međunarodnim sudjelovanjem, u organizaciji Referentnog centra za bjesnoću Ministarstva zdravstva RH koji djeluje u okviru Zavodu za javno zdravstvo grada Zagreba. Uz brojne predavače iz Hrvatske na simpoziju su sudjelovali i predavači iz Republike Slovenije i Republike Bosne i Hercegovine.

Skup je objedinio stručnjake koji se bave različitim segmentima bjesnoće, od epidemiologa koji prate epidemiološku situaciju, procjenjuju rizik zaražavanja čovjeka pri izlaganju virusu bjesnoće i odlučuju o primjeni profilakse, preko Veterinarskog instituta koji se bavi dijagnostikom bjesnoće u životinja, do infektologa koji liječe oboljele od bjesnoće uz sveprisutnu aktivnost Veterinarskog higijenskog servisa kao i Veterinarske inspekcije. Uz novosti iz područja zakonske regulative i dijagnostike, aktualiziran je i problem prisutnosti virusa bjesnoće u različitih vrsta šišmiša koji obitavaju na području Republike Hrvatske.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja