Zašto smo se udružili?

Mensura Dražić

Sažetak


Ovoj izjavi sad već pokojnog dužnosnika  iz dijabetičkog saveza Ujedinjenog kraljevstva dodala bih komentar drugog Engleza, koji je govoreći o dijabetičkoj skrbi na jednoj od sekcija nedavno održanog 19.  kongresa Međunarodne dijabetičke federacija (IDF – International Diabetes Federation) u Cape Townu, Južnoafrička Republika, izjavio da su za organiziranu zdravstvenu skrb potrebni organizirani pacijenti.

Upravo s takvom namjerom prije nešto više od tri godine iz Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga (HSDU) inicirali smo udruživanje s drugim organizacijama civilnog društva iz područja zdravstva kako bismo se bolje organizirali i više angažirali oko zdravstvene zaštite u Hrvatskoj kao i oko uspostavljanja međunarodnih kontakata. Bio bi to angažman u kojem kao građani dajemo vlastiti doprinos podizanju zdravstvene kulture kroz civilne inicijative u suradnji sa stručnim i državnim institucijama kojima je zdravstveno  prosvjećivanje i briga o zdravlju građana profesionalna obveza.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja