Odabir pjesama - Antonija Sokal (Selected Poems - Antonija Sokal)

Antonija Sokal

Sažetak


Antonija Sokal, dr. med., specijalist mikrobiologije, voditeljica Službe za medicinske mikrobiologiju i parazitologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, rođena je 1944. godine u Sarajevu. Liječnički staž obavlja u Dubrovniku, potom 3 godine radi u Puli, te u nastavku do danas u Dubrovniku. Specijalizaciju medicinske mikrobiologije i parazitologije završava u Zagrebu uz postdiplomski studij iz kliničke farmakologije. U razdoblju agresije na Dubrovnik ostala sama u struci, ne napuštajući radno mjesto cijelo vrijeme. Odjel mikrobiologije prevodi u Službu za medicinsku mikrobiologiju i parazitologiju u sklopu OB Dubrovnik. Pri osnivanju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije biva ravnateljica do 2000.-te godine.
U ratnom razdoblju održava struku, iz okupirane Mokošice organizira dostavu uzoraka na mikrobiološku analizu u Dubrovnik. U tom razdoblju piše pisma adresirana u svijet, te poeziju  koja se čita na radio postajama i u prigodi recitira.

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja