Međunarodni dan starijih osoba - 1. Listopad

Spomenka Tomek-Roksandić

Sažetak


U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, koji se u svijetu obilježava 1. listopada, Centar za gerontologiju Zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba - Referentni centar Minstarstva zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske za zaštitu zdravlja starijih osoba i Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba organiziraju “3. Gerontološki tulum” – gerontološko-javnozdravstvenu akciju na Trgu bana Josipa Jelačića koji će se održati 29. listopada 2006.g. s početkom u 10,00 sati.

Trend demografskog starenja populacije diktira sve veći porast zahtjeva i potreba za gerijatrijskim i gerontološkim mjerama i postupcima zaštite zdravlja starijih osoba. Danas u Hrvatskoj 15,63% ukupnog stanovništva čini starija populacija. Prema projekciji kretanja hrvatskog pučanstva do 2050.god. udio starijih osoba u Hrvatskoj će iznositi 26,8%, od čega će 9,7% činiti osobe starije od 80. god.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja