Intervju sa Zlatkom Komadinom,dipl.ing; Županom Primorsko-goranske županije

Đulija Malatestinić

Sažetak


1. Prema Vašem mišljenju, koliko je Nastavni Zavod za javno zdravstvo kao ustanova koja provodi javno zdravstvenu djelatnost,  prisutan u kreiranju zdravstvene politike Primorsko-goranske županije?
Odgovor:

Županija Primorsko-goranska se opredijelila za aktivnu ulogu u zaštiti i unapređenju zdravlja te sustavno podržava sve aktivnosti u tom pravcu, a svoju aktivnu ulogu ostvaruje kroz usku suradnju s zdravstvenim ustanovama. Osnovu za sve oblike suradnje u zdravstvu priprema se u izraženoj suradnji s rukovodstvom NZJZ. 

Poglavarstvo PGŽ opredijelilo se i za stav da je odgovorno za zdravlje stanovništva PGŽ ali i spremno da upravlja zdravstvom na području PGŽ. 
Iako se za ovakav aktivni pristup još nije našlo mjesta u zakonskoj regulativi pitanje je samo vremena kada će se to dogoditi. Zato mi ovakvim angažmanom želimo biti spremni kada se to i zakonski regulira.    


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja