Gravitacija bolesnika po dobi i pojedinim bolnicama Grada Zagreba - kako Zagrepčani koriste vlastite bolnice (Patient Visits According to Age and Zagreb Hospitals - How the Citizens of Zagreb Use Their Hospitals)

Marina Polić Vižintin, Spomenka Tomek-Roksandić, Josip Čulig

Sažetak


Cilj

Cilj rada je analizirajući gravitacije  bolesnika s obzirom na županiju prebivališta u pojedine bolničke ustanove u Gradu Zagrebu, procijeniti koliki udio bolničkih kapaciteta koriste Zagrepčani.

Metoda

Podaci  su uzeti iz baze hospitaliziranih bolesnika u kojoj su podaci o svim bolnički liječenim osobama u zagrebačkim bolnicama. Ovi podaci su individualni  i ispunjavaju se prilikom svake hospitalizacije za svaku pojedinu osobu. U evidentiranju morbiditeta koriste se šifre iz Međunarodne klasifikacije bolesti (MKB - X). Obuhvaćeni su svi bolesnici koji su koristili zdravstvenu zaštitu u 2005. godini. Svi podaci su obrađeni deskriptivno analitičkom metodom.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja