Program rada Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Zagreb za 2006. godinu (The Program of Work of the Croatian Mountain Rescue Service - Zagreb Unit in 2006)

Dalibor Vučić

Sažetak


Hrvatska gorska služba spašavanja (dalje GSS) krovna je nacionalna organizacija (jedinstvena na cijelom teritoriju RH) specijalizirana za spašavanje sa nepristupačnih terena. GSS je neprofitnog karaktera i ne naplaćuje svoje usluge, a njeni pripadnici bez naknade i na visoko profesionalan način izvršavaju vrlo zahtjevne zadaće spašavanja s najnepristupačnijih lokacija i pri vremenskim prilikama kada to nijedna druga javna i profesionalna služba ne može, što je razumljivo jer se radi o najboljim alpinistima, speleolozima, visokogorskim skijašima i planinarima koje Hrvatska ima, te o ljudima koji to rade isključivo iz etičkih motiva. GSS je integrirana u svjetsku spasilačku asocijaciju IKAR-CISA-a i po kvaliteti je potpuno usporediva i kompatibilna s najkvalitetnijim službama takvog tipa u svijetu.  

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja