WEB stranice Europske komisije – Generalnog direktorata za zdravlje i zaštitu potrošača namijenjene javnom zdravstvu

Marijan Erceg

Sažetak


Na web stranici  Generalnog direktorata za zdravlje i zaštitu potrošača Europske komisije moguće je naći niz zanimljivih informacija o  aktivnostima Europske unije na području javnog zdravstva.  

 

Dostupne su informacije o  nizu zakonskih i drugih važnih dokumenata Europske unije poput Strategije  zdravlja koja sadrži temeljne smjernice djelovanja EU na području unapređenja i zaštite zdravlja.

 

Programu EU na području zdravlja za razdoblje  2003. – 2008. godine  dana je posebna pažnja. Dat je prikaz zakonskog okvira, budžeta i projekata za njegovu realizaciju. Na istom mjestu nalaze se i detaljne upute kako aplicirati projekt. U tome može pomoći i opis prethodnih projekata koji su odobreni i financirani od strane EU. Zainteresirani za aplikaciju projekta  to mogu učiniti nakon objavljivanja  Poziva na aplikaciju projekata s detaljnim vodičem kako to učiniti.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja