Childhood Cancer International

Gordana Šimunković

Sažetak


CCI (Childhood Cancer International) međunarodno je udruženje koje okuplja organizacije osnovane potaknute tematikom malignih bolesti djece. Osnovano 1994. kao krovno udruženje predstavlja 177 roditeljskih organizacija u 90 zemalja. Veliki broj članica iz cijelog svijeta potaknuo je CCI na kontinentalno regionalno grupiranje, obzirom da teritorijalna blizina zemalja donosi učestalo i sličnu specifičnost u problematici malignih bolesti: Azija, Afrika, Europa, Latinska Amerika, Sjeverna Amerika i Oceanija.

CCI se predstavlja kroz misiju širenja informacija i iskustva u želji unaprjeđenja pristupa najboljem mogućem tretmanu i brizi za svako dijete suočeno s malignom bolesti bilo gdje u svijetu.

Svoju misiju ostvaruje kroz međunarodnu mrežu roditeljskih suportivnih grupa i mreže mladih liječenih od malignih bolesti u djetinjstvu sa zajedničkim ciljem omogućavanja glasa potrebama djece suočenim s malignim bolestima i njihovih obitelji te zagovaranjem za povećanje svjesnosti o malignim bolestima djece na lokalnom i međunarodnom nivou. Radeći u partnerstvu s drugim organizacijama vezanima uz maligne bolesti djece, promovira potrebu za psihosocijalnim suportom djeci i njihovoj obitelji i ističe problematiku s kojom se suočavaju osobe u odrasloj dobi liječene od maligne bolesti u djetinjstvu. 


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja