Childhood Cancer International

Autor(i)

  • Gordana Š imunković

Sažetak

CCI (Childhood Cancer International) međunarodno je udruženje koje okuplja organizacije osnovane potaknute tematikom malignih bolesti djece. Osnovano 1994. kao krovno udruženje predstavlja 177 roditeljskih organizacija u 90 zemalja. Veliki broj članica iz cijelog svijeta potaknuo je CCI na kontinentalno regionalno grupiranje, obzirom da teritorijalna blizina zemalja donosi učestalo i sličnu specifičnost u problematici malignih bolesti: Azija, Afrika, Europa, Latinska Amerika, Sjeverna Amerika i Oceanija.

CCI se predstavlja kroz misiju širenja informacija i iskustva u želji unaprjeđenja pristupa najboljem mogućem tretmanu i brizi za svako dijete suočeno s malignom bolesti bilo gdje u svijetu.

Svoju misiju ostvaruje kroz međunarodnu mrežu roditeljskih suportivnih grupa i mreže mladih liječenih od malignih bolesti u djetinjstvu sa zajedničkim ciljem omogućavanja glasa potrebama djece suočenim s malignim bolestima i njihovih obitelji te zagovaranjem za povećanje svjesnosti o malignim bolestima djece na lokalnom i međunarodnom nivou. Radeći u partnerstvu s drugim organizacijama vezanima uz maligne bolesti djece, promovira potrebu za psihosocijalnim suportom djeci i njihovoj obitelji i ističe problematiku s kojom se suočavaju osobe u odrasloj dobi liječene od maligne bolesti u djetinjstvu.  

Downloads

Objavljeno

2015-04-20

Broj časopisa

Rubrika

Stručni radovi