Međunarodna banka za rekonstrukciju i razvoj i Projekt poboljšanja kvalitete i učinkovitosti zdravstvenih službi u Republici Hrvatskoj (program prema rezultatima)

Maja Vajagić

Sažetak


Međunarodna banka za rekonstrukciju i razvoj (The International Bank for Reconstruction and Development, IBRD) kao glavni cilj ima smanjenje siromaštva u zemljama srednjeg dohotka i siromašnijih zemalja koje su kreditno sposobne promoviranjem održivog razvoja kroz zajmove, garancije, alate upravljanje rizicima i usluge analitike i savjetovanja.

Projekt poboljšanja kvalitete i učinkovitosti zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj je financiran zajmom IBRD odobrenog u svibnju 2014. godine i za cilj ima poboljšanje dostupnosti i kvalitete kao i učinkovitosti javnih zdravstvenih ustanova osnaživanjem upravljačkih kapaciteta, reorganizacijom strukture i aktivnosti ustanova koje provode zdravstvenu zaštitu, poboljšanjem kvalitete zdravstvene zaštite, osnaživanjem preventivnih aktivnosti i osiguranjem financijske održivosti sustava zdravstva.


Ključne riječi


svjetska banka, rekonstrukcija, održivi razvoj

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja