Mobing

R Bižić

Sažetak


Psihičke su posljedice zlostavljanja na radnom mjestu sve češći razlog zbog kojeg se osobe obraćaju stručnjacima za pomoć. Udruga za mobing navodi da im se dnevno obrati i do četiri osobe koje traže pomoć i pravnu zaštitu vezano uz mobing.

Prvi znanstvenik koji je počeo istraživati ovaj fenomen je bio njemački psiholog Heinz Leymann. Prema Leymannu: "Mobing ili psihološki teror u poslovnom životu odnosi se na neprijateljsku i neetičku komunikaciju koja je usmjerena na sistematičan način od strane jednog ili više pojedinaca, uglavnom prema jednom pojedincu, koji je zbog mobinga stavljen u poziciju u kojoj je bespomoćan i u nemogućnosti da se obrani i držan u njoj pomoću stalnih maltretirajućih aktivnosti. One se odvijaju s velikom učestalošću (najmanje jednom tjedno) i u dužem razdoblju (najmanje 6 mjeseci). Zbog visoke učestalosti i dugog trajanja neprijateljskog ponašanja to maltretiranje dovodi do značajne mentalne, psihosomatske i socijalne patnje.

«Mobing je vrlo opasan jer onome kome se događa ništa nije jasno: svi su oko vas, pa i onaj tko vas izravno zlostavlja (najčešće šef, a ponekad i kolega), ljubazni s vama, a rade vam iza leđa i vi to osjećate«, objašnjava psihologinja, doc. dr. Nataša Jokić-Begić s Odsjeka za psihologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta. »Mobing je posebno nezgodan jer udara na samopoštovanje«, ističe ona. »Kad vas počnu pretrpavati poslom ili vam ne daju da radite, kad vas izoliraju i prestanu pozivati na kavu, uvjereni ste da nešto s vama nije u redu i ne pomišljate da vas zapravo netko zlostavlja s namjerom da vas otjera s radnog mjesta, bilo zato što vas smatra viškom ili zato što vam je zavidan i ugrožen je vašom sposobnošću«.

Aktivnosti kojima se radnik zlostavlja mogu se podijeliti na napade na mogućnost adekvatnog komuniciranja, napadi na mogućnost održavanja socijalnih odnosa, napadi na osobnu reputaciju, napade na kvalitetu profesionalne situacije, napadi na zdravlje. Ove aktivnost odvijaju se po stupnjevima.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja