Djelokrug rada i zaduženja zdravstvenih djelatnika pri čuvanju i skladištenju cjepiva (Responsibilities and assignments of health care professionals in vaccine storing and warehousing)

Igor Stojaković

Sažetak


Hladni lanac, princip uz pomoć kojeg se cjepiva čuvaju i distribuiraju na odgovarajućoj temperaturi temelj je očuvanja učinkovitosti cjepiva. Cijeli sustav od proizvodnje, pohrane, čuvanja, distribucije do  ordinacije koja će se cjepivo primijeniti mora održati temperaturne granice propisane za svako cjepivo. Najčešće temperature za pohranu cjepiva kreću se od +2°Cdo +8°C. U većini slučajeva princip hladnog lanca svodi se na temperaturne raspone, iako je princip hladnog lanca puno više od toga.

Ključne riječi


hladni lanac, cjepivo, čuvanje cjepiva, skladištenje cjepiva

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja