Analiza uzetih uzoraka pitkih voda u 2007. godini na području Zagrebačke županije (Zagreb County drinking water samples analysis in 2007)

Zvjezdana Fabijan Koštal

Sažetak


U higijensko-epidemiološkim odjelima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u 2007. godini provedeno je uzorkovanje voda za piće:

  • u svrhu dobivanja uporabnih dozvola objekata
  • u svrhu kontrole kvalitete vode po zahtjevu stranke

Analize voda provodile su se u laboratoriju za ispitivanje pitkih voda Zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba, a voda je uzimana sa slavina u lokalima i stanovima.

 

Najveći broj uzetih uzoraka voda potječe iz  javnih vodovoda nad kojima redovitu kontrolu vrše javna poduzeća, npr. VG - vodoopskrba (Velika Gorica), Komunalno poduzeće Zaprešić (Zaprešić),  Ivakom (Ivanić Grad) i dr.


Manji broj uzoraka voda uzet je iz lokalnih vodovoda i individualnih vodoopskrbnih objekata različitog kapaciteta nad kojima uglavnom ne postoji tehnologija prerade vode, a dezinfekcija vode nije pod nadzorom stručnih osoba i provodi se samoinicijativno.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja