Informatizacija Službe za školsku medicinu Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije (School Medicine Service Informatization in Zagreb County Institute of Public Health )

Igor Stojaković

Sažetak


Informatizacija službe za školsku medicinu jedan je od projekata koji za cilj ima u prvom redu olakšavanje rada medicinskih sestara i liječnika te podizanje razine njegove kvalitete. Uvođenjem sustava smanjuje se vrijeme koje je potrebno za provođenje administrativnih poslova. Iako su do sada postojala različita programska rješenja, ona su u pravilu prvenstveno zadovoljavala potrebe svih drugih samo ne zdravstvenih djelatnika koji s njima rade. Često su se zbog  neprilagođenosti programa podaci unosili u zdravstvene kartone te poslije pregleda i u programsko rješenje. Iako se na taj način olakšalo izvođenje različitih izvještaja, takvo programsko rješenje predstavlja dodatni administrativni teret zdravstvenim djelatnicima.

Ključne riječi


Služba za školsku medicinu, informatizacija, zdravstveni karton učenika

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja