Prikaz istraživanja o utjecaju zdravstveno-odgojnog programa na razinu znanja o reproduktivnom zdravlju (Research on health education program influence on reproductive health knowledge level overview)

Danica Herc Cerovac

Sažetak


Cilj ovog  istraživanja bio je utvrditi postoji li povezanost u promjeni znanja o reproduktivnom zdravlju prije i nakon provedene edukacije.

Istraživanje je provedeno školske godine 2005./ 2006. godine među djevojkama prvih razreda srednjih škola Zagreba i Zagrebačke županije te studenticama prve godine studija Sveučilišta u Zagrebu.

Odabrane su učenice koje pripadaju tipičnim školskim ambulantama u kojima rade nadležni školski liječnici i to sedam lokacija iz grada Zagreba i tri s područja Zagrebačke županije. Zastupljene su djevojke iz gimnazija, strukovnih srednjih četverogodišnjih škola, obrtničkih trogodišnjih škola u proporcijama zastupljenosti tih škola u ukupnom broju srednjih škola. Studentice su odabrane iz područja prirodoslovnih, tehničkih i društvenih znanosti.


Ključne riječi


zdravstveni odgoj, anatomija i fiziologija ženskog reproduktivnog sustava

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja