Provedba aktivnosti u sklopu akcijskog plana za zdravlje Zagrebačke županije u periodu 2003.-2008. (Implementation of Action plan for health activities 2003 - 2008 in Zagreb County )

Davorin Gajnik

Sažetak


Zagrebačka županija je u periodu 2003-2007. godine uložila znatna sredstva u prevenciju zdravlja, a temeljem „Županijske slike zdravlja“, Plana za zdravlje i akcijskih planova za provođenje preventivnih aktivnosti po svakom od utvrđenih prioriteta iz slike zdravlja, kao i u druge preventivne programe koji se provode u županiji.
Provođenjem niza preventivnih akcija, mnogim stanovnicima županije otkriveni su određeni rizici za nastanak bolesti te su upozoreni na mogućnosti ili nužnost liječenja. Preventivne aktivnosti i akcije provode se ili kontinuirano (mamografski pregledi) ili u određenom trenutku (mjerenje krvnog tlaka i drugo) sa svrhom poboljšanja zdravlja stanovništva Zagrebačke županije.
Osnivanjem županijskog tima za edukaciju u II. fazi ciklusa „Rukovođenje i upravljanje za zdravlje“ Zagrebačka županija se je konkretno odredila za nastavak edukacije i provođenje dosadašnjih preventivnih programa, kao i kreiranje novih.
Dosadašnje akcije i rezultati daju nam potvrdu za učinjeno i opravdavaju uložena sredstva, te nas hrabre da i u godinama što dolaze ulažemo u ono najvrjednije što imamo – zdravlje.

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja