E-konzultacija s pacijentom

Senka Martinović Galijašević

Sažetak


Razvojem novih tehnologija, osobito informacijskih i komunikacijskih, organizacija rada u ordinacijama obiteljske medicine nadograđuje se potpuno novim oblicima komunikacije i rada s pacijentima, a takav primjer je i tzv. e-konzultacija, odnosno komunikacija s pacijentom putom elektroničke pošte. 
Radim u ordinaciji smještenoj u centru grada Zagreba, s populacijom u kojoj je priličan broj informatički pismenih pacijenata, a druga važna činjenica o mojoj populaciji jest da znatan broj njih poslovno izbiva iz zemlje i po nekoliko mjeseci. Uporaba elektroničke komunikacije s mojim pacijentima se uspostavila na neki način spontano, iz potrebe pacijenata s kroničnim bolestima da ostanu sa mnom u kontaktu i tijekom njihovog izbivanja u inozemstvu. Moje je iskustvo da ovaj oblik rada s pacijentima ima svoje značajno mjesto u organizaciji rada u ordinaciji obiteljske medicine, te se javlja potreba da se ovaj oblik rada može i evidentirati u našim izvješćima o radu kroz nadopunu tzv. Plave knjige postupaka novim šiframa.

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja