Liječnici umjetnici u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabiliitaciju Krapinske Toplice

Krunoslav Fučkar

Sažetak


Dr. Nada Jačmenica-liječnica, slikarica i književnica

  Dr. med. Nada Jačmenica rođena je u Svetom Križu Začretju. Nakon gimnazijskih dana u Krapini, završila je Medicinski fakultet u Zagrebu, a potom specijalizaciju iz fizikalne medicine i rehabilitacije. Radi u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice gdje je rukovoditelj radne jedinice. Višegodišnja je tajnica Krapinsko zagorske podružnice Hrvatskog liječničkog zbora, dopredsjednica Zagorske lige protiv raka te članica Hrvatskog katoličkog liječničkog društva. Idejna je začetnica "Inicijative za dostojanstvo i kvalitetu života Sveti Križ Začretje".
 Životni joj je moto: "NAJVEĆA JE POGREŠKA NE ČINITI NIŠTA SAMO ZATO ŠTO MOŽEŠ UČINITI TEK MALO". Vodeći se njime aktivno je uključena u mnoga društvena događanja, prvenstveno na temu zdravstvenog prosvjećivanja i kulture, te borbe za ljudska prava i dostojanstvo življenja. Od srednjoškolskih dana piše poeziju koja se danas pretopila u haiku formu. Po završetku studija započinje s likovnim izričajem u tehnici cvjetnog kolaža. 


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja