Postojanost u održavanju i podizanju kvalitete Hrvatskog ljetopisa za zdravstvo

Berislav Skupnjak

Sažetak


Autor je osjetio potrebu da izrazi svoje zadovoljstvo i uputi priznanje autorima svako godišnje izdavanog “Zdravstveno statističkog ljetopisa za Hrvatsku” koji je upravo se ovih dana pojavio na zdravstvenom tržištu za 2007. g.

Po Autoru mora se priznati da se utvrđuje kako ta edicija sa svojom bogatom dokumentacijom postojano tj. iz godine u godinu poboljšava svoju kvalitetu i kako se Hrvatska može ponositi da posjeduje takvu jednu zbirku podataka i informacija.

Pri tome Autor obnavlja u više navrata izraženo svoju zamisao da bi po uzoru na neke zemlje Europske unije, ali prvenstveno zbog vlastitih razloga trebalo razmisliti o izdavanju visoko tiražne publikacije “Stanje zdravlja i sustava zdravstva u Republici Hrvatskoj u ____ godini”. Predlaže i nosioce i koordinatore tog posla, izvore podataka, glavne adresante, elemente metodologije i sl.

Ključne riječi


Zdravstvena informatika, informiranje i informacije o zdravlju i zdravstvu

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja