Ministrov prijedlog reforme zdravstvenog sustava – «Reforma za više zdravlja»

Borka Cafuk

Sažetak


Ministar zdravstva i socijalne skrbi mr. Darko Milinović predstavio je svoj prijedlog reforme zdravstvenog sustava prvi put u javnosti, pred svim relevantnim subjektima zdravstvenog sustava i medijima, 5. studenog u Zagrebu.

Nakon predstavljanja reforme i svih reakcija koje su na prijedlog uslijedile, pokrenuta je javna rasprava tijekom kojih  je ministar prijedlog mijenjao. Naime, odustao je od, kako mnogi ističu, najspornijeg dijela reforme, uvođenja paralelnog privatnog osnovnog zdravstvenog osiguranja,  koji bi uzrokovao prelijevanje društvenih sredstava u privatne osiguravajuće kuće. Također, iako  u prvom javnom predstavljanju nije spominjao rješenje nedostatka liječnika, u kasnijim raspravama je najavio stvaranje fonda kojim bi se to trebalo riješiti.  U ovom članku donosimo osnove prijedloga reforme kako su prvi put prezentirani u javnosti. 
Ministrova prezentacija objavljena je na web stranici MZSS-a www.mzss.hr


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja