Realizacija prioriteta "Skrb za stare i nemoćne" (Realization of Public Health Priorities "Care for the Elderly and Disabled Persons")

Marija Bajan Prokl

Sažetak


Po završenom istraživanju pristupilo se nastavku zadanog projekta, odnosno realizaciji stvarne skrbi za stare i nemoćne.
Kako cijelo istraživanje nije bilo usmjereno na pojedine oblike skrbi za stare i nemoćne (kao npr. skrb izvan vlastite obitelji, pomoć u prehrani, novčana pomoć, pomoć i njega u kući…), tako je krajnji rad i usmjeren na onaj oblik skrbi koji se pokazao prioritetnijim u pojedinoj sredini.
Da bi smo to realizirali morali smo odraditi niz kontakata na lokalnoj razini (gradonačelnici, načelnici općina, patronažna služba, službe koje pružaju pomoć i njegu u kući, crkva…), a u cilju upotrebe raspoloživih pozitivnih resursa pojedine sredine, pri tome se osloniti na vlastite mogućnosti, postavljati ciljeve od kojih ne tražimo previše, a imajući u vidu nedostatna materijalna sredstva.

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja