Tribina RIJETKE BOLESTI: DIJAGNOSTIKA I LIJEČENJE

Mensura Dražić, Snježana Ivčić

Sažetak


U nizu javnih tribina, koje Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ) organizira s ciljem da se dođe do informacija o dostupnosti lijekova i liječenja nakon prvih pola godine reforme zdravstvenog sustava i primjene novih zakona donesenih početkom godine, u srpnju je organizirana i jedna  na kojoj  se govorilo  o problemima rijetkih bolesti. Suorganizatori tribine bili su Ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje  Grada Zagreba i  Hrvatska udruga bolesnika s rijetkim bolestima.

U ime organizatora prisutne su pozdravile dr.sc. Mensura Dražić, predsjednica KUZ-a, i Lidija Hrastić-Novak, dr.med, iz  Gradskog ureda, a  uvodna izlaganja u ime Hrvatske udruge bolesnika s rijetkim bolestima održali su Vesna Škulić, predsjednica Udruge, doc.dr.sc. Mirando Mrsić, dr.med., član Glavnog odbora Udruge i Vlasta Zmazek, predsjednica udruge DEBRA, članica Glavnog odbora Udruge. Kao i na ranijim tribinama  o svojim su iskustvima govorili pacijenti, ovoga puta Ivanka Franjić, koja boluje od fibrodisplazije ossificans progressiva.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja