Prevencija koronarne bolesti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

S. Brzović

Sažetak


U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, kao i u cijeloj RH posljednjih godina raste smrtnost od bolesti srca i krvnih žila. Da bismo što više pozornosti posvetili prevenciji tih bolesti, kao i edukaciji stanovništva, na dragovoljnoj smo osnovi 22.04.1996.godine osnovali Društvo za zaštitu srca i krvnih žila “SRCE” sa sloganom: prevencijom protiv kardiovaskularnih bolesti.

            Temeljni zadaci rada Društva su:

1.      Kontinuirano stručno i znanstveno usavršavanje članova prisustvujući stručnim i znanstvenim sastancima, seminarima predavanjima te posebnim tečajevima usavršavanja.

2.      Poticanje borbe protiv bolesti srca i krvnih žila – senzbilizirajući građane naše županije

3.      Aktivna suradnja sa drugim nastavnim i zdravstvenim organizacijama u Hrvatskoj u svrhu što plodotvornijeg rada

4.      Suradnja sa sličnim stručnim i znanstvenim društvima za bolesti srca i krvnih žila u drugim županijama.

5.      Predlaganje mjerodavnim organima i organizacijama mjera za unapređenje i poboljšanje organizacije rada glede te problematike, a poglavito epidemiologije bolesti srca i krvnih žila.

6.      Podizanje zdravstvene kulture stanovništva u suzbijanju glavnih čimbenika rizika bolesti srca i krvnih žila – koristeći sredstva javnog priopćavanja.

7.      Njegovanje načela etike u radu svojih članova.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja