Javnozdravstvena-edukativna kampanja o prevenciji i ranom otkrivanju raka u srednjim školama „mRAK kampanja“

Katarina Katavić

Sažetak


Dana 12. lipnja 2010. godine na zagrebačkom malom jezeru Jarun, Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska „CroMSIC i naša udruga oboljelih i liječenih od malignih bolesti, njihovih obitelji i prijatelja „Za novi dan“, u suradnji sa partnerima Udrugom za prevenciju prekomjerne težine, Koalicijom udruga u zdravstvu, udrugom Europacolon i Savezom izviđača Zagreba su educirali mlade i znatiželjne građane o prevenciji i ranom otkrivanju raka.

Edukacija se je sastojala od edukativnih radionica, preventivnih pregleda uz savjete liječnika i prezentacije sportskih igara.

Događaj je završio humanitarnim koncertom prijatelja udruge: Robert T. Zuber & Methodus uz gostovanje Jelene Radan. Manifestacija je prva u nizu aktivnosti u sklopu javnozdravstvene-edukativne kampanje srednjoškolaca o prevenciji i ranom otkrivanju raka, naziva „mRAK kampanja“.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja