Akreditacija Službe za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar

Judita Grzunov

Sažetak


Prvu akreditaciju Služba za zdravstvenu ekologiju dobila je u veljači 2009. godine (ocjena je bila početkom srpnja 2008. godine) kada je akreditirano 7 metoda ispitivanja. Akreditacija se dobiva na razdoblje od 5 godina, što korisnicima daje povjerenje u sigurnost i kvalitetu usluga koje pruža akreditirani laboratorij. Nakon toga se provodi postupak re-akreditacije, a u međuvremenu se svake godine provodi nadzor od strane neovisnih ocjenitelja HAA (stručnjaci za relevantna područja ispitivanja). 
Napornim radom tijekom 2009. godine proširili smo područje akreditacije na ukupno 26 metoda ispitivanja. Služba je akreditirana za ispitivanje odabranih značajki hrane, vode, mora i eluata otpada. Akreditirane metode i ispitni izvještaji koji se izdaju na osnovu tih ispitivanja su međunarodno priznati i ravnopravni s drugim europskim laboratorijima koji posjeduju akreditaciju prema navedenoj normi. Akreditacija laboratorija predstavlja i obvezu na održavanje i poboljšavanje kvalitete usluga korisnicima naših usluga.
Tijekom lipnja ove godine proveden je nadzor nad akreditiranim područjem od strane ocjenitelja  HAA te je uspješno provedeno i ocjenjivanje proširenja područja akreditacije.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja