Dan zdravog osmijeha u Čakovcu

Tanja Rosić

Sažetak


Vijest da je Svjetska stomatološka udruga proglasila 12. 09. Svjetskim danom oralnog zdravlja prihvatili smo s oduševljenjem, tim više što smo već nekoliko godina u Čakovcu obilježavali Dan oralnog zdravlja u suradnji sa Hrvatskim društvom za dječju i preventivnu stomatologiju. Naime, shvatili smo da u poplavi obilježavanja raznih dana i mi stomatolozi moramo bar jednom godišnje izaći u javnost kako bi ju senzibilizirali za našu problematiku.
Sve je krenulo od ideje dr. Vesne Barac Furtinger, koja je uspjela još prije nekoliko godina potaknuti u nekim gradovima Hrvatske akciju Dan zdravog osmijeha.
S ponosom možemo reći da kod nas iz godine u godinu akcija postaje sve veća, uključuje se sve veći broj ljudi i poprima sasvim nove dimenzije. Time potpomažemo ideju da je briga za zdravlje dužnost prije svega svakog pojedinca, a struka i cijela društvena zajednica u tome im trebaju pomoći i podupirati ih.

Naime, u akciju smo uključili sve vrtiće našeg grada, državne i privatne, a od ove godine i sve osnovne škole. Iznenađeni smo voljom i ambicioznosti kojom su se uključile odgajateljice i učiteljice, i to vrlo aktivno, sa svojim prijedlozima.

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja