Kratak presjek razvoja Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije (1996-2011)

Ružica Čanić

Sažetak


Pripala mi je izuzetna čast i dužnost od strane uredništva Hrvatskog časopisa da kroz nepunih 15 godina prikažem neobičan,ali uspješan razvoj Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije.


Odluka o osnivanju Zavoda datira od 05.03.1996 godine, kad se prvi ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije(koji je svoju dužnost obavljao od osnutka do 2008.godine) prihvaća teškog i mukotrpnog posla zatvaranja financijske konstrukcije za gradnju nove zgrade Zavoda koja je završena 15.07.1998, na mjestu u ratu uništenog bivšeg školskog dispanzera.
Do otvaranja nove zgrade tadašnji malobrojni kadar je bio dislociran na više ustanova ( Dom zdravlja, Opća bolnica i još neke tvrtke i ustanove ), no taj period nije dugo trajao, zahvaljujući inicijatoru, tadašnjem ravnatelju koji je uspio predočiti i obrazložiti potrebu za ovakvom zdravstvenom ustanovom na ovom području, kako lokalnoj samoupravi tako i svim resornim ministarstvima RH vezanim za zdravstvo, jasno i financije.
Sa izgradnjom Zavoda dolazi i do njegove nagle razvojne ekspanzije, te se u skladu sa potrebama procesa rada, postupno organiziraju slijedeće organizacijske jedinice-odjeli, te današnji ustroj Zavoda izgleda ovako.

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja