Uvodna riječ urednice teme

Ružica Čanić

Sažetak


Poštovani čitatelji,

Zaista se radujem što vas prilozima u ovom broj HČJZ mogu ugostiti u našoj najvećoj, a meni i najljepšoj, Ličko-senjskoj županiji.

Tema ovog broja je „Zdravlje u Ličko-senjskoj županiji“ a ZZJZ ima ulogu koordinatora između zdravstvenih i nezdravstvenih institucija čiji djelatnici su na ovaj način pokazali svoju kreativnost u načinu na koji skrbe o stanovništvu koja im je povjerena, u što se možete uvjeriti kroz raznovrsnost tema obuhvaćenih člancima, prikazanih nakon pregleda najvažnijih zdravstvenih pokazatelja.

Drago mi je što u ovom broju časopisa možemo ugostiti državnog tajnika Ministarstva zdravstva mr. Dražena Jurkovića dr.med.,spec. javnog zdravstva, osnivača i prvog ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije. U svom intervjuu državni tajnik govori o povjesnom razvoju Zavoda, te o aktualnim temama iz zdravstvene reforme.

U ovom broju započinjemo i novu temu "Inovacije", kojom uredništvo HČJZ želi podržati i poticati ideje, napore i iskustva naših praktičara koji teorijska rješenja primjenjuju u praksi. U ovom broju možete, pored ostalih, pročitati i zanimljivi članak i inovativno riješenje autorice s našeg područja, kolegice Soldo o korištenju nove komunikacijske tehnologije (mobilne telefonije) za rješavanje osjetljivog zdravstvenog problema mladih.

Isto tako u ovom broju HČJZ donosimo i prilog o Velebitu, našem biseru među planinama, koja je imala važnu ulogu u osiguranju i unapređenju zdravlja naših građana. Nadam se da će tako biti i u budućnosti.

Koristim ovu priliku da svim autorima, uredničkom timu, uredniku broja i glavnom uredniku HČJZ kažem iskreno hvala, a vama, dragi naši čitatelji, i svima nama želim svako dobro u 2011.godini.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja