Najava Hrvatskog kongresa o prevenciji i rehabilitaciji u psihijatriji

Veljko Đorđević

Sažetak


Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike od 9 – 11 veljače 2012. po drugi puta održat će se  Hrvatski kongres o prevenciji i rehabilitaciji u psihijatriji s međunarodnim sudjelovanjem pod motom kako medicinu usmjeriti čovjeku, u organizaciji Hrvatskog društva za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja Hrvatskog liječničkog zbora i Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine (cepamet) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predsjednik kongresa je doc. dr. sc. Veljko Đorđević, specijalist psihijatar s Klinike za psihološku medicinu KBC-a Zagreb.

Već nakon prvog kongresa održanog u Svetom Martinu na Muri u veljači 2010. godine, izrađene su preporuke i rezolucija o mentalnom zdravlju kao doprinos razvoju nacionalne strategije o mentalnom zdravlju Republike Hrvatske.

Obzirom na pravi međunarodni „pokret“ koji se danas posvećuje medicini usmjerenoj prema osobi, bez striktnih podjela na  tjelesno, psihološko, socijalno, duhovno, a koji su upravo započeli najugledniji svjetski psihijatri, na drugom kongresu posvećenom prevenciji i rehabilitaciji u psihijatriji veliku će pozornost zauzeti interdisciplinarna suradnja i komunikacija, konzultativna (liaison) psihijatrija, uloga volontera  u zdravstvenom sustavu ali i mjesto, uloga i značenje farmaceutske industrije u promicanju medicine usmjerene prema čovjeku te  podizanju svijesti u prevenciji, liječenju i rehabilitaciji.

Upravo zbog naglaska na interdisciplinarnosti, na ovom će kongresu uz profesionalce na području mentalnog zdravlja (psihijatre, psihologe, defektologe, socijalne radnike, medicinske sestre, radne terapeute i dr.) sudjelovati specijalisti drugih struka, duhovnici, novinari, volonteri i predstavnici udruga bolesnika, predstavnici lokalne i nacionalne vlasti te voditelji farmaceutskih kompanija koje djeluju u Hrvatskoj.

Zbog toga vas pozivamo da nam se pridružite na našem drugom kongresu s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se pod nazivom „Kako medicinu usmjeriti prema čovjeku„ održati od 9-11. veljače 2012. u hotelu Westin u Zagrebu.

Više o kongresu i programu na: www.psihijatrija-prevencijairehabilitacija.com


Ključne riječi


prevencija; rehabilitacija; psihijatrija

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja