Sigurnost hrane kroz analitičke laboratorije

Marijan Katalenić

Sažetak


Zdravstvena ispravnost je pojam koji je subordinantan sigurnosti hrane a analize u specijaliziranim laboratorijima potvrda cijelog sustava proizvodnje hrane od polja do stola. Laboratoriji HZJZ su kroz desetljeća rada u kontroli hrane slijedili međunarodne tijekove od dobre laboratorijske prakse do usvajanja postupaka prema normi HR EN ISO 17025. Treba se sjetiti i početaka, posebno ljudi koji su svojim znanjem i imaginacijom gradili naš sustav. Danas je izazov održati visoke standarde , opremljenost i stručnost koji se traže od laboratorija, ali to smatramo obavezom s obzirom na povijesni slijed.

Ključne riječi


hrana, sigurnost hrane, laboratoriji

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja