Uvodnik

Marijan Erceg

Sažetak


Ovaj broj sadrži niz radova studenata zdravstvenih smjerova veleučilišta i Medicinskog fakulteta koji su zaprimljeni tijekom prethodne godine. Radovi obrađuju više javnozdravstvenih tema među kojima se ističu one posvećene kroničnim nezaraznim bolestima i mentalnom zdravlju.

U radu posvećenom sindromu sagorijevanja autori nas podsjećaju na ovaj značajan problem koji pogađa ne samo pacijente već i zdravstvene djelatnike te ističu potrebu osiguranja preventivnih mjera i edukacije, ali i potrebnog broja djelatnika u budućnosti.

U radovima posvećenim kroničnim nezaraznim bolestima istaknuta je važna uloga zdravstvenih djelatnika u edukaciji i poticanju stanovništva na promjenu štetnih životnih navika. U tom smislu sve zdravstvene struke moraju se nametnuti svojim znanjem, iskustvom i vještinama u promicanju zdravlja i zdravstvenom prosvijećivanju.

Uredništvo HČJZ-a


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja