Uvodnik

Marijan Erceg

Sažetak


Sve je više programa i aktivnosti na međunarodnoj razini usmjerenih na prevenciju čimbenika rizika u kojima sudjeluje i Hrvatska. U ovom broju opisana je zajednička akcija za smanjenje štete povezane s alkoholom (Joint Action on Reducing Alcohol Related Harm - JA RARHA), a  koja  je pokrenuta u cilju podupiranja država članica u unaprjeđenju rada na zajedničkim prioritetima u skladu s EU Strategijom o alkoholu. U članku  posvećenom reformulaciji prehrambenih proizvoda prikazani su napori zemalja uključenih u EU Platformu/ High Level Group for Nutrition and Physical Activities na području promicanja zdrave prehrane, a koji se odnose na različita zakonska rješenja kojima se regulira prodaja, ograničava oglašavanje i reklamiranje određenih prehrambenih proizvoda te potiče njihovo pravilno označavanje.

Objavom niza radova sa stručnih sestrinskih studija nastavljamo praksu otvaranja prostora časopisa svim strukama koje rade na području prevencije i promicanja zdravlja.  


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja