Alergeni u hrani - zakonodavstvo i obveze proizvođača

Sanja Katalenić

Sažetak


Zadnjih nekoliko godina alergeni u hrani postali su vrlo aktualni. Europa je velik dio zakonodavstva posvetila alergenima i tvarima koje izazivaju intoleranciju, a dio zakonodavstva smo i mi prihvatili.
Na temelju Zakona o hrani (NN 117/03), izašao je Pravilnik o općem deklariranju ili označavanju hrane (NN 114/04) i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o općem deklariranju ili označavanju hrane (NN 34/05) u kojem se prvi puta govori o deklariranju alergena i tvari koje izazivaju intoleranciju.

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja