2. generacija praćenja HIV/AIDS - Centar za edukaciju

Ivana Božičević

Sažetak


Centar za edukaciju iz praćenja epidemije HIV/AIDS-a osnovan je na Školi narodnog zdravlja “Andrija Štampar” 2004. godine,  u suradnji s Europskim uredom Svjetske zdravstvene organizacije.  Od tada smo uspostavili vrlo uspješnu suradnju s nizom međunarodnih organizacija koje rade u ovom području, uključujući Svjetsku zdravsvenu organizaciju, Health Protection Agency iz Velike Britanije, London School of Hygiene and Tropical Medicine, University of San Francisco, California i Centers for Disease Control  (CDC).

Cilj Centra je omogući stručnjacima iz inozemstva i iz Hrvatske koji se bave epidemiološkim praćenjem HIV-a i rade na programima prevencije i kontrole HIV-a i spolno prenosivih bolesti daljnju edukaciju i stručno usavršavanje iz raznih aspekata praćenja HIV-a, uključujući metode izrade probabilističkih populacijskih uzoraka, provođenje istraživanja i nove mogućnosti testiranja  na HIV i spolno prenosive bolesti, te analize I interpretacije podataka.  


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja