Pedeset savjeta za bolničke pacijente

Nada Lang, Slobodan Lang

Sažetak


Uvjet za kvalitetan medicinski rad, ostvarivanje prava pacijenata i njihovo partnertsvo s liječnicima, medicinskim sestrama i drugim zdravstvenim radnicima je informiranost  pacijenata. To je kod nas izrazito zanemareno područje. U velikoj mjeri u našoj zemlji vlada nepismenost o zdravlju, a posebno o zdravstvu i medicini. Tako smo od vodeće zemlje u partnerstvu naroda i zdravstvenih radnika došli do zanemarenog i nezadovoljavajućeg stanja.
 
 U cilju poboljšanja navedenog ovdje je po prvi puta na hrvatskom jeziku izrađen vodič za pacijente u bolnici. Ujedno pozivamo sve one koji žele sudjelovati u njegovom stvaranju da nam se jave. Na temelju svog iskustva i stavova nadopunite ga ili predložite promjene. Iznesite i primjere iz svoje prakse. U ovom vodiču razmotrit ćemo jedan po jedan savjet, saslušati vaše primjedbe i primjere i povezati ih. Zajedno ćemo izraditi vodič za pacijente u bolnici. Razmotrit ćemo kakvi bi još vodiči bili potrebni.

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja