NOVOSTI S 2. HRVATSKOG GERONTOLOŠKOG KONGRESA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

Goran Perko, Diana Mihok, Ana Puljak, Hrvoje Radašević

Sažetak


U Opatiji od 8. do 12. ožujka 2006. g. odražan je 2. hrvatski gerontološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Centra za gerontologiju Zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba, Hrvatskog društva za gerontologiju i gerijatriju HLZ-a i Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba.

Na Kongresu je sudjelovalo oko 600 stručnjaka različitih profila koji se bave zaštitom zdravlja starijih osoba iz Hrvatske i Europe, a 222 sažetka tiskana su u posebnom izdanju suplementa Liječničkog vjesnika, kao knjiga sažetaka.

Na Kongresu su prikazana iskustva i rezultati gerontoloških istraživanja koji se odnose na četiri glavne teme kongresa: Gerontologija i prevencija za starije osobe u svijetu i u Hrvatskoj; Gerijatrija s konkretnim primjerima iz prakse i projekcija gerijatrijske i gerontološke djelatnosti; Razvoj ekonomije igospodarstva tijekom starenja pučanstva i mirovinski fondovi; Znanstvene spoznaje o teorijama starenja.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja