Rukovođenje i upravljanje za zdravlje – Zdrave županije (Administration and management for health – ‘Healthy Counties’ project)

Tea Vukušić Rukavina, Selma Šogorić, Ognjen Brborović, Aleksandar Džakula, Silvije Vuletić

Sažetak


Program Rukovođenje i upravljanje za zdravlje – „Zdrave županije“ idejno je osmišljen u jesen 2001. godine s ciljem da podupre županijska tijela uprave i samouprave u procesu decentralizacije te ukaže na nužnost intersektorskog pristupa u rješavanju kompleksnih javnozdravstvenih problema (grupe s posebnim potrebama – djeca i mladi, stari, invalidi, nezaposleni, duševno zdravlje, obitelj...).

Svjesni činjenice da se pred lokalnu upravu i samoupravu decentralizacijom postavljaju novi zadaci, zahtjevne promjene, novi oblici odgovornosti i usluga građanima koje nije moguće učinkovito ostvarivati kroz postojeće strukture i načine djelovanja, osmislili smo program koji će polaznicima omogućiti stjecanje novih znanja i vještina iz područja rukovođenja, unaprijediti njihovu suradnju i dugoročno dovesti do učinkovitijeg rada.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja