Zdravstveni pokazatelji i mjere za poboljšanje zdravlja školske djece i studenata Splitsko-dalmatinske županije (Health indicators of school and university health in the Splitsko Dalmatinska County and measures for improvement)

Željka Miljaković, Fani Balarin, Ina Utrobičić

Sažetak


Tijekom 2005.godine sve službe našeg zavoda sudjelovale su u projektu „Županijsko zdravlje“.U okviru tog projekta Služba za školsku medicinu, uz ostale podatke, predočila je neke značajnije pokazatelje zdravstvenog stanja učenika i redovitih studenata 1. godine studija kao i neke od uvjeta u školama, koji mogu utjecati na zdravlje učenika.
Isto tako, u zaključnom dijelu prikaza naše Službe, ponuđeni su neki prijedlozi za poboljšanje sadašnjeg stanja.
     Službe za školsku medicinu u sustavu županijskih Zavoda za javno zdravstvo uspostavljene su 1998.godine. Služba za školsku medicinu ZZJZ Splitsko-dalmatinske županije broji 20 timova koji su zaduženi za provedbu mjera specifične i preventivne zdravstvene zaštite učenika osnovnih i srednjih škola naše županije te od 2003.godine i redovitih studenata Sveučilišta u Splitu.
     Slijedi tablica s prikazom broja odgojno-obrazovnih ustanova i broja učenika i studenata šk.god.2003./04.

Ključne riječi


projekt „Županijsko zdravlje“, učenici i studenti Splitsko-dalmatinske županije, zdravstveni pokazatelji, prijedlozi

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja