Rad odjela za statistiku, dokumentaciju, praćenje kvalitete podataka i računalnu analizu (Department of Statistics, Documentation, Data Quality Monitoring and Computer Analysis)

Marijana Miljaković

Sažetak


Odjel za statistiku, dokumentaciju, praćenje vrsnoće podataka i računalnu analizu formiran je unutar Službe za socijalnu medicinu (Službe) početkom ove godine, kao informatičko-statistička potpora Službi odnosno za potrebe Odjela Službe. Tome su pogodovale novonastale povoljne prilike u prostornom i kadrovsko-stručnom potencijalu unutar Službe.

Odjel bi trebao funkcionirati kao informatička potpora u zakonski obveznom svakodnevnom radu, te za specifična, ciljana istraživanja i provedbu projekata novoosnovanih odjela Službe.

Restrukturiranje Službe kojim se osniva i ovaj Odjel, ima i za cilj omogućiti ostvarivanje podudarnih priprema Službe sukladno prilagođavanju javnog zdravstva na nacionalnoj razini za pristup EU. Time bi se osigurala izrada traženih setova zdravstvenih pokazatelja na Županijskoj razini, odnosno fokusiranje na prioritetne zdravstvene potrebe i zdravstvene probleme populacije naše Županije.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja