Monitoring štetnih tvari u hrani

Rajka Javor Paris, Vesna Hrastar-Kostešić, Liviana Mandalinić

Sažetak


Prema pozivu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i rad prijavili smo nekoliko programa iz javno-zdravstvenih potreba u Istarskoj županiji za 2005. godinu:
a) Program praćenja sadržaja metala (Pb, Cd) u krumpiru, kupusu, salati zelene tržnice Istre
b) Program praćenja sadržaja histamina u plavoj ribi u ribarnicama Istre
c) Program praćenja mikrobiološke ispravnosti „zdrave hrane“ (žitarice, sušeno voće, mlinski proizvodi i njihove mješavine iz prometa (trgovine, zelene tržnice) Istre.

Ključne riječi


povrće, plava riba, žitarice, sušeno voće, metali, histamin, mikrobiologija, Istra

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja