Uvod u temu broja

Ranko Stevanović

Sažetak


Treći broj Hrvatskog časopisa za javno zdravstvo koji je pred vama, svoju Temu broja posvećuje Informatizaciji zdravstvenog sustava – uspostavi i razvoju zdravstvenog informacijsko-komunikacijskog sustava u Hrvatskoj.


Hrvatska je posljednjih godina kroz projekte informatizacije u zdravstvenom sustavu (bolnički informacijski sustav, telemedicina, informacijski sustav primarne zdravstvene zaštite, nacionalni javnozdravstveni informacijski sustav, e-Hrvatska, e-gouvernment itd.) daleko odmakla u projektiranju i vizijama, ali je relativno malo napravila u uspostavi i implementaciji cjelovitih, integralnih rješenja, kakva se  danas razvijaju u svijetu. Standardizacija i povezivost  podataka i informacija iz svih modula zdravstvenog sustava te donošenje odluka (onih kliničkih, ali i organizacijskih i strateških) na temelju točnih podataka u realnom vremenu, postale su imperativ uspješnog managementa i uspješnosti zdravstvenog sustava u cjelini. 


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja