Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica

Darko Ledinski

Sažetak


Dom za starije i nemoćne osobe  Koprivnica počeo je s radom 1991. godine. Smješten je u pitomoj podravskoj ravnici u neposrednoj blizini centra grada Koprivnice, okružen obiteljskim kućama i svom potrebnom infrastrukturom (blizina zdravstvene službe - bolnica i ambulante, banke, trgovine i pošte). Takva povoljna lokacija pruža korisnicima osjećaj uključenosti u svakodnevni život grada.
Dom ima 260 stanara o kojima brinu 73 zaposlene osobe, a njihovo iskustvo i profesionalnost jamči vrhunsku kvalitetu usluga. Usluge stanovanja, prehrane, pomoći i njege pružaju se 24 sata dnevno.
Usluge smještaja pružaju se u stanarskom i bolničkom dijelu u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, od kojih većina ima balkon. Sve sobe imaju sanitarni čvor, telefon i mogućnost priključenja vlastitog TV prijemnika. Prostor Doma daje osjećaj udobnosti i obiteljske atmosfere sa visokim estetskim standardima te je primjeren potrebama osoba treće životne dobi.

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja