Ela i Nina u Kutini

Marija Starčević

Sažetak


Danas Ela i Nina, dvije HIV-pozitivne djevojčice, žive u Kutini u udomiteljskoj obitelji Oblak. Stekle su mnoge prijatelje i bave se u slobodno vrijeme mnogobrojnim aktivnostima. Sretne su dok se o njima ne piše jer tada je sigurno sve u redu. Mnoge su tužne priče iza njih, a jednu sam proživjela i sama: Upis starije HIV-pozitivne djevojčice u drugi razred O. Š. S. Kefelja u Kutini u 9. mjesecu 2003. godine. Sve što sam doživjela i vidjela pomoglo mi je kasnije pri ostvarenju zadanog cilja: Miran upis mlađe HIV-pozitivne djevojčice Nine u prvi razred.

Iz medija smo saznali da Oblakovi dolaze iz Kaštela u Kutinu. Iz medija smo također saznali (05. 09. 2003. u dnevniku u 19h i 30 min.) da će stručni tim epidemiologa odgovarati na pitanja roditelja u školi 08. 09. 2003. u 8h. Nitko od epidemiologa u HZJZ-u u Zagrebu, niti u ZZJZ Sisačko-moslavačke županije nije znao o tome ništa.


Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja