Razgovor s Branislavom Belović

Uredništvo Hrvatskog časopisa za javno zdravstvo

Sažetak


Poštovani čitatelji,

predstavljamo vam prim. mr. sc. Branislavu Belović, dr.med., specijalisticu socijalne medicine i pedijatrije iz Zavoda za zdravstveno varstvo Murska Sobota koja je većim dijelom „kriva“ za realizaciju ovog broja HČJZ na temu prekogranične suradnje Slovenije i Hrvatske. Porijeklom iz živopisnog malog mjesta Štrigove u Međimurju, a većim dijelom svog radnog vijeka zaposlena u Pomurju u Sloveniji, svoje je profesionalne i ljudske kvalitete uvijek željela i znala proširiti izvan regije i države u kojoj je djelovala i ostvariti vrijedne kontakte i aktivnosti i u kraju iz kojeg je potekla.

Još je u djetinjstvu znala da želi biti liječnica pa je nakon završene srednje škole upisala i završila studij medicine na Medicinskom fakultetu  u Zagrebu. Kratko je (od 1975.-1976.g.) radila  u Medicinskom centru Čakovec. Nakon toga se zapošljava u Zdravstvenem domu Murska Sobota u dječjem dispanzeru i u Zagrebu 1984.g. završava specijalizaciju iz pedijatrije te magisterij 1987. godine. Od 1993. godine radi u Zavodu za zdravstveno varstvo Murska Sobota ( nekadašnjem Zavodu za socialnu medicinu in higienu). Završila je i specijalizaciju iz socijalne medicine, a 2000. godine dobila je titulu primariusa.

Kao kreator brojnih vrijednih programa promicanja zdravlja priznata je u Sloveniji i šire, a inovativnim pristupom promociji pravilne prehrane postala je prepoznatljivo ime na tom području u stručnoj i široj javnosti.

Razgovor pročitajte u PDF-u.

Ključne riječi


javno zdravstvo

Cijeli tekst:

PDF

##plugins.generic.referral.referrals##

  • ##plugins.generic.referral.all.empty##


Hrvatski časopis za javno zdravstvo, ISSN 1845-3082, Otvoreni pristup - autori zadržavaju autorsko pravo uz obavezu navođenja izvora u slučaju citiranja